2022 August 05 1 min read

Elkészítés:

• A lisztet egy zárható tálban összekeverjük a bazsalikommal, a curry-vel, a fokhagymaporral, valamint sóval-borssal.

• A csirkemellet felaprítjuk ízlés szerint kockára vagy csíkokra, megforgatjuk a fűszeres lisztben(összerázzuk), majd az olívaolajon megpirítjuk.

• Az aszalt paradicsomot apróra daraboljuk.

• Mikor a csirke szépen megsült, beleforgatjuk a paradicsomot.

• Pár percig pároljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és felöntjük az időközben elkészített alaplével, valamint a habtejszínnel.

• Összekeverjük, és lefedve közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Amikor kész, levesszük a fedőt, és további kb. 10 percig főzzük nagy lángon, míg a szaft besűrűsödik.

• A bulgurt egy lefedhető tálba bele öntöm és annyi forró vizet engedek rá amennyi ellepi,majd 20 percig hagyom hogy magába szívja és kész.

Hozzávalók:

• 0,5 kg csirkemellfilé

• 10 dkg D-life 70%-os teljeskiőrlésű liszt

• ízlés szerint só • Ízlés szerint curry

• ízlés szerint fehér bors

• ízlés szerint bazsalikom

• ízlés szerint fokhagymapor

• 3 ek olívaolaj

• 150 g aszalt paradicsom/darabolt konzerves

• 6 dl zöldség/csirke alaplé 1 kockából

• 4 dl habtejszín 

• 25 dkg bulgur

Elkészítési idő: 1 óra, 2-4 főre