D-Life dietetikusa

Király Fanni, dietetikus

Szakirányom megválasztásának családi vonatkozása van, már kiskorom óta feltűnően érdekelt az egészséges életmód, különösen a táplálkozás. Mai napig előszeretettel kísérletezem új, különböző diétákba beépíthető reform receptekkel,tradícionális ételek egészséges alternatíváival.

Tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán folytattam, diplomámat 2019-ben vehettem át. Gyakorlatomat Pécsett a Klinikai Központ 400 Ágyas Klinikáján szereztem. Jelenleg a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház dietetikusaként dolgozom az Eurest Kft foglalkoztatásában. Mind betegágy mellett, mind pedig az élelmezés területén napi rendszerességgel látok el feladatokat. Szeretek pácienseimmel közvetlen kapcsolatba kerülni, így könnyebb számomra egyénre szabottan diétás edukációt tartani.

Személyiségemre elmondható az emberközpontúság, racionalitás, kedvesség, segítőkészség. Munkásságomat jellemzi a szakmai integritás, tudományos területeken való intenzív érdeklődés, saját szakterületen felmerülő esetleges új kutatások elemzése, beillesztése munkásságomba.


Mottóm:

„A hivatás az élet hátgerince.”

(Friedrich Nietzsche)

 

Kapcsolatom a D-life termékekkel:

Munkám során volt lehetőségem cukorbeteg pácienseimmel közösen tesztelni egy-egy D-life terméket. Megkértem Őket, mondják el tapasztalataikat, hiszen szakemberként az összetevőkből és a hatásmechanizmusból ítélve ez a termékcsalád bizonyult hatékonynak számomra. Ugyan az eredmények nem számítanak reprezentatívnak, hiszen kis létszámú csoporttal próbáltuk ki a készítményeket, mégis azt kell, hogy mondjam, rendkívül hatékonynak bizonyult a vércukor paramétereket tekintve. Alanyaimat megkértem, addigi étkezési szokásukon ne változtassanak, hanem illesszék be étkezéseikbe az adott D-life terméket (lisztkészítmény és abból készített termékek), illetve mérjenek éhgyomri és étkezés utáni (1,5 óra elteltével) vércukor értékeket. Az eredmény, hogy étkezés után a paraméterek az éhgyomri értékekhez képest jóval alacsonyabban kiugró számokat mutattak, tehát a szénhidrát felszívódás kellően lassú. Sőt, pácienseim hamar jelentkező éhségre sem panaszkodtak, tehát elmondható, hogy a D-life termékekkel készített étel megfelelő teltségérzetet is okozott.

 

Dietetikusunk recept ajánlata:

Blogbejegyzés: