2022 October 10 1 min read

Borsós csirkepörkölt tarhonyával

Elkészítés: • Az apróra vágott hagymát, oda teszem oliva olajon megdinsztelni.

• Ha üveges akkor ráhelyezem az apró kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítom.

• Hozzáadom a: sót, borsot, köményt, pirospaprikát és a fokhagymanyomóval kinyomott fokhagymákat.

• Fedő alatt 20 percig puhára párolom.

• Majd ha már majdnem elkészült hozzáadom a paradicsom pürét.

• Pár percig főzöm még, megkóstolom újra, ha kell újra fűszerezem.

• Eközben lábasban odatettem sós, oliva olajos vizet főni, 15 perc alatt puhára főztem a tarhonyát.

Hozzávalók: • 0,5 kg csirkemellfilé

• 1 fej vöröhagyma

• 3-4 evőkanál Oliva olaj

• Só

• Bors

• Kömény

• Pirospaprika

• 3-4 gerezd fokhagyma

• D-max tarhonya tészta 

Elkészítési idő: Közepes lángon 45-50 perc 4 főre