∙D-Life sütőkeverék
A D-Mix speciális sütőkeverék csökkentett szénhidráttartalommal (Vegán), – csökkentett szénhidráttartalmú termékek előállítására. Pl. fehér kenyér és pékárú sütéséhez, de habaráshoz,nokedli, galuska, palacsinta és bármilyen olyan étel készítéshez, amihez a hagyományos lisztet használjuk.
A D-Mix sütőkeverék alapanyaga egy megoldásában eddig a világban sehol nem alkalmazott összetételű tészta, mely csak természetes alapanyagot tartalmaz, szénhidráttartalma 30 %-kal kevesebb az azonos típusú normál termékekhez viszonyítva.
A D-Life termékek galaktomannán tartalmuk miatt (a galaktomannán a pillangósvirágúak családjába tartozó guarbab magjában található természetes rostkomponens) hosszan elnyújtott lassú felszívódást biztosítanak, tehát az ún. "Low and Slow" -hatásnak köszönhetően fogyasztásukkor hosszabb ideig tapasztalunk teltségérzetet.
A galaktomannánt tartalmazó termékek kellemes ízűek, a nap bármely szakában fogyaszthatók (nincs fűrészporjellegük), rosttartalmuk pedig az alapélelmiszereknél magasabb.
∙Zabpehelyliszt
A zabpehely alapvetően müzlikeverékekben jelenik meg, habár önmagában sokkal egészségesebb, már csak azért is, mert hihetetlenül sokoldalú felhasználhatósága és remek tápanyagtartalma miatt az egyik legjobb gabonaféle. A zab remek fehérjeforrás, emellett fehérjeépítő anyagokat is tartalmaz, tejjel fogyasztva pedig minden esszenciális aminosavhoz hozzájutunk. Magas a vitamin- és tápanyagtartalma is, hiszen többféle B-vitamint, E-vitamint, esszenciális zsírsavakat, kalciumot, magnéziumot, alumíniumot, cinket, a foszfort, a káliumot, vasat találhatunk benne. Olyan komplex szénhidrátokat tartalmaz, amelyet diétázók, cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatnak, emellett glikémiás indexe is megfelelő, így nem emeli meg a vércukorszintet.
∙D-csokoládé
Magyar fejlesztésű termék. Szénhidráttartalma nem csak a hagyományos tejcsokoládékhoz képest csökkentett 63%-al, de a legtöbb reform szénhidrátcsökkentett csokoládéhoz képest is jóval alacsonyabb. A fogyasztók egészségének figyelembevételével a D-csokoládé édesítőtartalma nem éri el az 1%-ot sem, mindamellett, ízvilágában ez nem érezhető. Így a fogakra gyakorolt hatása is kedvezőbb, és nem okoz hashajtó hatást sem, mint más édesítőszeres csokoládé alapú termékek. A D-csokoládé zsírtartalmát kizárólag kakaóvaj és a por alapú alapanyagok természetes zsírtartalma biztosítja.
Gombapaprikás galuskával és csoki mousse
HOZZÁVALÓK
∙20 dkg barna csiperke
∙10 dkg shitake
∙20 dkg laska
∙1 hagyma
∙1 paprika
∙1 paradicsom
∙1 teás kanál fűszerpaprika
∙2 gerezd fokhagyma
∙só, bors, őrölt kömény, majoranna
∙tejföl
∙1 ek zabpehelyliszt
∙1 csokor petrezselyem
..................................
∙10 dkg D-mix sütőkeverék
∙1 dl víz
∙1 tojás
..................................
∙3db L-es tojás
∙12 dkg D-csokoládé
∙1,5 dl növényi, cukrozatlan habtejszín
A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk. Ekkor jöhet rá az apróra vágott paprika és paradicsom. Ha pirulna kis vizet teszünk alá és így főzzük egy darabig, majd rádobjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, felöntjük egy kis vízzel és beletesszük a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és főzzük. Ha már puha a gomba egy külön tálkában kikeverjük a kókuszkrémet a zabpehelyliszttel, majd a pörkölt szaftjával felhígítjuk kissé, és így hőkiegyenlítéssel behabarjuk a pörköltet.
..................................
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd galuskaszaggatóval forrásba lévő vízbe szaggatjuk. Ha kifőtt, szűrjük és öblítjük.
..................................
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük, D-csokoládét vízgőz fölött olvasztjuk,tojássárgáját habosra, krémesre verjük. Tojássárgájába öntjük a felolvasztott D-csokoládét. Ígyhőkezeljük a tojást, egyenletesen elkeverjük. A kemény habbá vert tejszínhabot hozzákeverjük,végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk. Krémesre keverjük, tálban 2 órát, hűtőbenpihentetjük, utána tetszőlegesen tálaljuk.