Ízvarázsló

A D-Life bemutatja: Ízvarázsló 

Recept & termékinformáció 

CÉGISMERTETŐ 

TERMÉKPALETTA 

KIEMELT TERMÉKEK 

D-Life sütőkeverék 

A D-Mix speciális sütőkeverék csökkentett szénhidráttartalommal (Vegán), – csökkentett  szénhidráttartalmú termékek előállítására. Pl. fehér kenyér és pékárú sütéséhez, de  habaráshoz,nokedli, galuska, palacsinta és bármilyen olyan étel készítéshez, amihez a  hagyományos lisztet használjuk. 

A D-Mix sütőkeverék alapanyaga egy megoldásában eddig a világban sehol nem alkalmazott  összetételű tészta, mely csak természetes alapanyagot tartalmaz, szénhidráttartalma 30 %-kal  kevesebb az azonos típusú normál termékekhez viszonyítva. 

A D-Life termékek galaktomannán tartalmuk miatt (a galaktomannán a pillangósvirágúak  családjába tartozó guarbab magjában található természetes rostkomponens) hosszan elnyújtott  lassú felszívódást biztosítanak, tehát az ún. "Low and Slow" -hatásnak köszönhetően  fogyasztásukkor hosszabb ideig tapasztalunk teltségérzetet. 

A galaktomannánt tartalmazó termékek kellemes ízűek, a nap bármely szakában fogyaszthatók (nincs fűrészporjellegük), rosttartalmuk pedig az alapélelmiszereknél magasabb. 

Zabpehelyliszt 

A zabpehely alapvetően müzlikeverékekben jelenik meg, habár önmagában sokkal  egészségesebb, már csak azért is, mert hihetetlenül sokoldalú felhasználhatósága és remek  tápanyagtartalma miatt az egyik legjobb gabonaféle. A zab remek fehérjeforrás, emellett  fehérjeépítő anyagokat is tartalmaz, tejjel fogyasztva pedig minden esszenciális aminosavhoz  hozzájutunk. Magas a vitamin- és tápanyagtartalma is, hiszen többféle B-vitamint, E-vitamint,  esszenciális zsírsavakat, kalciumot, magnéziumot, alumíniumot, cinket, a foszfort, a káliumot,  vasat találhatunk benne. Olyan komplex szénhidrátokat tartalmaz, amelyet diétázók,  cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatnak, emellett glikémiás indexe is megfelelő, így nem  emeli meg a vércukorszintet. 

 

D-csokoládé 

Magyar fejlesztésű termék. Szénhidráttartalma nem csak a hagyományos tejcsokoládékhoz  képest csökkentett 63%-al, de a legtöbb reform szénhidrátcsökkentett csokoládéhoz képest is  jóval alacsonyabb. A fogyasztók egészségének figyelembevételével a D-csokoládé édesítőtartalma  nem éri el az 1%-ot sem, mindamellett, ízvilágában ez nem érezhető. Így a fogakra gyakorolt  hatása is kedvezőbb, és nem okoz hashajtó hatást sem, mint más édesítőszeres csokoládé alapú  termékek. A D-csokoládé zsírtartalmát kizárólag kakaóvaj és a por alapú alapanyagok természetes  zsírtartalma biztosítja. 

 

 

RECEPT:

Gombapaprikás galuskával és csoki mousse 

HOZZÁVALÓK 

20 dkg barna csiperke 

10 dkg shitake 

20 dkg laska 

1 hagyma 

1 paprika 

1 paradicsom 

1 teás kanál fűszerpaprika 

2 gerezd fokhagyma 

só, bors, őrölt kömény, majoranna 

tejföl 

1 ek zabpehelyliszt 

1 csokor petrezselyem 

.................................. 

10 dkg D-mix sütőkeverék 

1 dl víz 

1 tojás 

.................................. 

3db L-es tojás 

12 dkg D-csokoládé 

1,5 dl növényi, cukrozatlan habtejszín 

A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk. Ekkor jöhet rá az apróra vágott paprika és  paradicsom. Ha pirulna kis vizet teszünk alá és így főzzük egy darabig, majd rádobjuk a  pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, felöntjük egy kis vízzel és beletesszük a felszeletelt gombát.  Sózzuk, borsozzuk és főzzük. Ha már puha a gomba egy külön tálkában kikeverjük a  kókuszkrémet a zabpehelyliszttel, majd a pörkölt szaftjával felhígítjuk kissé, és így  hőkiegyenlítéssel behabarjuk a pörköltet. 

.................................. 

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd galuskaszaggatóval forrásba lévő vízbe szaggatjuk. Ha  kifőtt, szűrjük és öblítjük. 

.................................. 

Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük, D-csokoládét vízgőz fölött olvasztjuk, tojássárgáját habosra, krémesre verjük. Tojássárgájába öntjük a felolvasztott D-csokoládét. Így hőkezeljük a tojást, egyenletesen elkeverjük. A kemény habbá vert tejszínhabot hozzákeverjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk. Krémesre keverjük, tálban 2 órát, hűtőben pihentetjük, utána tetszőlegesen tálaljuk.