Díjak / elismeresek / szabadalmak

Egészséges életmód, lemondások nélkül!

A legtöbben szeretnének egészségesen élni, jól érezni magukat a bőrükben. Mégis azt látjuk, hogy az elhízás és a túlsúly okozta betegségekben szenvedők száma sosem látott mértékben nő. Ezt sok minden okozhatja, lehetnek akár öröklött tulajdonságok, vagy betegségek, a stressz, a mozgásszegény életmód vagy a nem megfelelő táplálkozás.
Számos kutatás és tapasztalatok igazolják, hogy az ideális súly elérésében és több betegség legyőzésében kulcsfontosságú szerepet játszik a táplálkozás, a kiegyensúlyozott diéta. Ez azonban nem is olyan egyszerű, hiszen aki diétázik – legyen az cukorbeteg, fogyókúrázó vagy sportoló – nem szeretne lemondani a kedvenc ételeiről és a finom ízekről.
Ezért a D-life termékeket úgy fejlesztettük ki, hogy a megszokott ízekre leginkább hasonlítsanak, a kenyér finom ropogós, a péksütemények édesek a tészta pedig laktató és tökéletes állagú legyen. Ráadásul a lisztkeverékeink, a pékáruk és a tészták is mind szénhidrátcsökkentettek, így a legtöbb diétába gond nélkül beilleszhetőek.

Díjak, elismerések

2005 Agrár Innovációs Díj:

A XIV. Innovációs Nagydíj pályázaton a Gabonatermesztési Kutató Kht és a Diabet Trade Kft. a „DIABET-MIX diabetikus sütő- és tésztaipari termékcsalád receptúrájának kifejlesztése, ipari szintű hasznosítása” c. munkájával 2005. évi Agrár Innovációs Díjban részesült.

Szabadalmak

2002
ÁCS P-né, KOVÁCS ZS. &. VARGA L. (2002): Diabetikus, korpamentes készliszt, lisztkeverék és adalékkeverék, továbbá eljárás sütőipari termékek, különösen kenyér, péksütemény, sütemény előállítására. Szabadalom. 04. 18. PO201270. (Diabetic, bran-free flour, flour mixture, additive mixture and technology for preparing baking products, in particular bread, baker’s wares and cakes. PCT/HU03/00028)

2005
ÁCS P-né, KOVÁCS ZS. & VARGA L. (2005): Magasabb és teljes kiőrlésű gabonából készült diabetikus készlisztek vagy lisztkeverékek vagy adalékkeverékek, sütőipari termékek, különösen kenyér, péksütemények, száraztészták és más pékáruk, lisztesáruk és tartós sütőipari termékek előállítására. Szabadalom. 11. 29. PO501123. (Diabetic flours or flour mixtures or additive mixtures on nearly whole- or whole-cereal basis for manufacturing baked products, especially bread, baker’s wares, pasta and other baker’s wares, other floury products and non-perishable baking products. PCT/HU06/00103)