2022 October 10 1 min read

Tökös-juhtúrós tészta

  Hozzávalók:

 * 350 g sütőtök

* 1 nagy fej vöröshagyma

* 200 g D-life fodros kocka tészta

* 2 ek. 12%-os tejföl

* 120 g juhtúró

* 1 kk. mustár

* Só

* 1 tk. olíva olaj

 

Elkészítés:

 A vöröshagymát finomra vágjuk és elkezdjük olíva olajon pirítani. A tököt 1X1-cm-es kockákra daraboljuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymához, és tovább pirítjuk. Hozzáadunk 3 dl vizet, majd folyamatos folyadék hozzáadásával puhára pároljuk a tököt. A tésztát felrakjuk főni. A juhtúrót és a tejfölt egy tálba mérjük, majd adjunk hozzá egy kevés tészta főzőlevet és alaposan keverjük el. Hőkiegyenlítéssel dúsítjuk a tökös alapot, a juhtúrós tejföllel. Ha kifőtt a tészta és majdnem készre puhult a tök, akkor összekeverjük és egy hőálló tálba öntjük, ízesítjük sóval, mustárral. Elkeverjük. Tejfölt és juhtúrót csepegtetünk rá, majd megszórjuk finomra vágott, vagy szárított petrezselyemzölddel. 180-200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.