2022 November 08 1 min read
Rakott nokedli D-Life módra
Hozzávalók:
200 gr D-Life Sütőkeverék
200 ml víz
1/2 tk D-Life Himalája só
8 db tojás
200 gr paraszt kolbász
450 gr tejföl
Nokedli:
Közepes fazék vizet tegyük fel forrni. Ha forr a víz 1 tk D-Life
Himalája sót tegyünk bele.
A lisztet 2 db tojással és az 1/2 tk D-Life Himalája sóval
összedolgozom, majd hozzá adom a 200 ml vízzel és gyors
mozdulatokkal keverem.
Ha kicsit csomósabb az állaga az nem gond, ez a liszt keverék miatt
van, a kész nokedlin nem lesz érezhető.
Pihentetés nélkül a forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Kb. 5 percet főzzük és ha feljött a felszínre átszűrjük. Hideg
vízbe tesszük 2 percre.
6 db tojást keményre főzzük, közben a kolbászt karikára vágjuk.
A kész tojást karikákra szeleteljük.
Kis tepsit vékonyan kiolajozunk és 2 rétegben egymásra helyezzük a
nokedlit, tojást, kolbászt, tejfölt.
200 fokos sütőben(alsó, felső) kb. 30 perc alatt elkészül.
Jó étvágyat!
DON'T YOU WANT TO MISS OUT?
Subscribe to our newsletter to be informed about promotions and news.