2022 October 11 1 min read

Kefires pizza

Elkészítés:

• A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.

• A szárazanyagokat összekeverjük, majd beleöntjük a kefirt és a vizet.

• Lapátkanállal kikeverjük, nem kell megijedni, hogy ragacsos vagy nagyon lágy a tészta, ezesetben a 70%-os lisztből kell még bele tenni amíg gyúrható nem lesz és félretesszük egy kicsit, amíg elkészül a feltét.

• A sajtot lereszelem, és kikészítem a feltétet.

• A nagy gáztepsit kikenjük az oliva olajjal.

• A tésztát olyan nagyságúra nyújtjuk amekkora a tepsink, és bele helyezzük.

• Erre jöhet a mártás, aztán a szalámi, sajt. • 200 fokon 30 perc alatt gyönyörűen megsül alsó-felső programon.

Hozzávalók:

• 500 g D-life speciális sütőliszt keverék és 200 g D-life 70%-os szénhidrát csökkentett liszt +(20 g a gyúráshoz)

• 1 kk só

• 1 kk szódabikarbóna

• 1 ek eritrit

• 300 g kefir

• 1 bögre langyos víz

• 2 ek olívaolaj

• ízlés szerint paradicsom szósz (én bazsalikommal ízesítettet használtam)

• 25 dkg szalámi

• 25 dkg reszelni való sajt

Ez a tészta mennyiség 2 nagy tepsire elegendő tészta.

Elkészítési idő: 50 perc