2022 October 20 1 min read

Elkészítés:

• A darált húst a tojással és a fűszerekkel összekeverjük.

• A bulgurt kb 15 percre beáztatjuk annyi forró vízbe amennyi ellepi, ha megszívta magát ezt is hozzáadjuk a húshoz, és azt is egyenletesen elkeverjük.

• Megformázzuk a húsgombócokat vizes kézzel.

• Forrásban lévő vízbe tesszük és 25-30 percig fedő alatt főzzük (ez a gombócok nagyságától függ). Ha egyet szétvágunk és puha a bulgur és átfőtt a közepében a hús akkor kész a gombóc.

• Leöntjük róla a főző vizet.

• A karalábét megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük főni.

• 1 tk ételízesítőt teszünk bele. • A teljeskiőrlésű lisztet és a tejfölt kicsi vízzel elkeverjük.

• Ha megpuhult a karalábé hozzáöntjük a tejfölös keveréket, még pótolhatjuk a vizet ha szükséges.

• Összeturmixoljuk a szószt.

• Végül beleszedjük a húsgombócokat a karalábé szószba és még egyet forralunk rajta, lefedve hagyjuk kicsit hűlni.

Hozzávalók:

• 50 dkg darált pulyka hús

• 1 db tojás

• 1,5 tk só

• 1 kk bors

• 1 kk őrölt kömény

• 1 tk pirospaprika

• 1/2 bögre bulgur

• 2 db nagyobb karalábé

• 1,5 dl tejföl •

1 tk D-life ételízesítő

• 1 csapott evőkanál D-life 70%-os teljes kiőrlésű liszt

Elkészítési idő:

1 óra, 4 főre, közepes lángon