2022 October 11 1 min read
Jalapeno-s csirke csíkok bulgur salátával
Elkészítés:
• A csirkemellet csíkokra vágom.
• Bepácolom egy-két órára.
• Pác: 3-4 evőkanál oliva olaj, fokhagyma pép, só, bors, pirospaprika, jalapeno por.
Közben:
• A vizet a sóval felforraljuk.
• A bulgurt egy tálba tesszük, ráöntjük a vizet, és lefedjük fóliával.
• 20 percig állni hagyjuk, majd eltávolítjuk a fóliát, átkeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
• A paradicsomot, az uborkát és a petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk.
• Megsózzuk, és a bulgurhoz keverjük. • Végül a salátához adjuk a felkockázott fetát, és néhány órára a hűtőbe tesszük.
Hozzávalók:
• 0,5 kg csirkemell
• Oliva olaj • Fokhagyma
• Só
• Bors
• Pirospaprika
• Jalapeno por
• 6 dl víz
• 1 tk só (+ a zöldségekhez)
• 60 dkg bulgur
• 2 db paradicsom
• 1/2 db kígyóuborka
• 1 csokor petrezselyem
• 15 dkg feta sajt
Elkészítési idő: 1 óra.
4 főre
DON'T YOU WANT TO MISS OUT?
Subscribe to our newsletter to be informed about promotions and news.