2022 October 13 1 min read
Grillezett cukkinis tonhal saláta
Elkészítés:
A salátához
1. A cukkinit felkarikázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Mellé helyezzük a koktélparadicsomot, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokon 20 perc alatt meg grillezzük.
2. A tésztást lobogó sós vízben al dentére főzzük.
3. A lila hagymát finomra aprítjuk.
4. A tésztát, lila hagymát, finomra vágott petrezselymet, a tonhalat és a grillezett zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük.
5. Meglocsoljuk az öntettel, összeforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.
Az öntethez
6. A citromlevet, az olívaolajat a sót és a borsot összekeverjük, a joghurttal krémesítjük, és a salátára öntjük. • sütési hőfok: 200°C • sütési mód: alul-felül sütés
A salátához
• 1 közepes db cukkini
• 30 dkg koktélparadicsom
• 3 ek olívaolaj
• 25 dkg D-max tészta (teljes kiőrlésű, penne vagy fusili)
• 1 kis db lila hagyma
• 180 g tonhalkonzerv (light, sós vízben lévő)
• 1 csokor petrezselyem
Az öntethez
• 1 citromból nyert citromlé
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• 0.5 dl olívaolaj
• 2 ek joghurt
Elkészítési idő: 40 perc
2 főre
DON'T YOU WANT TO MISS OUT?
Subscribe to our newsletter to be informed about promotions and news.