2021 July 03 4 min read
Extra kakaótartalmú szénhidrátcsökkentett tejcsokoládé.
D-Csokoládé titkai
Ismertek olyan embert, aki ne szeretné a csokoládét? Aligha. A csokoládé vitathatatlanul az emberiség legkedveltebb édessége. Évente nagyjából 7. 2 millió tonna csokoládét fogyasztunk el világszerte és ez a rengeteg csokoládé sajnos nem túl sok jó hírnek örvendenek, ugyanis nagyon magas a cukortartalmuk és ezzel szemben alacsony a kakaótartalmuk. Emiatt pedig különösen egészségtelenné válnak, főleg, ha még mennyiségileg is többet fogyasztunk belőlük a kelleténél..
De van egy jó hírünk! Elkészült nektek a D-Csokoládé, mely mindenki számára sokkal egészségesebb hagyományos társaival szemben.
Mitől jobb a D-Csokoládé és egészségesebb?Hát lássuk:
Ami talán rögtön a legfontosabb, hogy D-life cégünk megváltoztatta az arányokat tápérték szempontokból nézve. Ugyanis a hagyományos csokoládéknak, mint már említettük, nagyon magas a cukortartalmuk, ellenben alacsony a kakaóbab tartalmuk. De mégis miért? Kontra: A D-tejcsokoládé extra magas kakaótartalommal rendelkezik és alacsonyabb szénhidrát és cukor tartalommal is egyben. Ettől is pontosabban megfogalmazva, a D-tejcsokoládé nem tartalmaz finomított cukrokat. a D-csokoládék édesítőszerrel vannak elkészítve, azon belül is eritrit és szuklaróz tartalmúak, ezáltal cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják. És még egy ráadás: A D-tejcsokoládénak magasabb a fehérjetartalma is hagyományos csokoládé társaival szemben. Kell ennél több?
Számtalan csokoládé van a piacon különböző kakaótartalommal és más összetevőkkel. Minden igazi csokoládé tartalmaz kakaóport, kakaóvajat és cukrot is. Természetesen a tejcsokoládé tartalmaz tejport is. Igyekeztünk nektek egy hagyományos ízvilágot kidolgozni úgy, hogy közben egészségesebbé is váljon egy hagyományos csokoládétól. A kakaóban számos egészséges anyag található, ilyenek például a polifenolok, amelyből többet tartalmaz, mint egy zöld tea vagy vörösbor. Fontos megemlíteni a flavonoidokat és a flavonolokat is, valamint a metilxantinokat (főként a teobromint).
Ezeket a vegyületeket széles körben tanulmányozták és a következőket állapították meg szervezetünkre gyakorolt hatásait nézve.
A kakaó legfontosabb élettani hatásai szervezetünkre:
Kiknek ajánljuk a D-csokoládét?
+ 1 érdekesség. Hogyan lesz a kakaóbabból csokoládé?
Ahhoz, hogy a magokból olvadó csokoládé váljon, számos lépést szükséges betartani. A kakaófa nagy ovális méretű gyümölcsöket terem. Igen, a kakaó bizony gyümölcs, tehát egészséges, ha jól van elkészítve.
Amikor a kakaó csészéje kinyílik tucatnyi mag található benne, melyet cellulóz vesz körül. A magokat eltávolítják az erjesztő doból, majd megszárítják és végül pörköléssel kakaó babbá varázsolják. Ebben a szakaszban külön választható a héj és a hús, majd a kakaószemeket folyadékba áztatják, így válik csokoládé likörré. Ezt követően újrafeldolgozás történik. A zsíros részeket eltávolítják a folyadékból. Ezt a zsíros részt nevezik kakaóvajnak. A kakaó szilárd anyagait ezután tovább finomítják a kúposodás technikával, azért, hogy a csokoládé selymes és sima legyen a nyelven, megszilárduláskor pedig fényes és kemény. A csokoládé értékét a keverési szakaszok határozzák meg, azaz, hogy az adott csokoládé hány százaléka tartalmaz kakaó szárazanyagot. A tejcsokoládék általában 10 és 50 százalék közötti kakaó szárazanyagot tartalmaznak, melyhez cukrot, kakaóvajat és egyéb tejtermékeket kevernek. És így lesz a kakaóbabból végül csokoládé. A fehércsokoládé egyáltalán nem tartalmaz kakaó szárazanyagot, viszont nem mondható el róla, hogy sosem látott kakaót, mivel cukor, tej és kakaóvaj felhasználásával készülnek el.
Átlagos tápérték 100 gramm D-life tejcsokoládéban
Energia: 599 kcal /2477 Kj
Zsír: 55, 5 g , amelyből a telített zsírsav: 35,3 5 g
Szénhidrát: 11,9 g, amelyből cukrok: 7, 4 g
Fehérje: 13 g
Só: 0,35 g
Magyar fejlesztésű termék. Szénhidráttartalma a hagyományos tejcsokoládékhoz képest és a reform szénhidrátcsökkentett csokoládékhoz képest is jóval alacsonyabb, kb. 63 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz. A fogyasztók egészségének figyelembevételével a D-csokoládé édesítő tartalma nem éri el az 1 százalékot sem, mindemellett, ízvilágban ez nem érezhető. Így a fogakra gyakorolt hatása is kedvezőbb, és nem okoz hashajtó hatást sem, mint más édesítőszeres csokoládé alapú termékek. A D-csokoládé zsírtartalmát kizárólag kakaóvaj és por alapú alapanyagok természetes zsírtartalma biztosítja.
Összetevői:Teljes tejpor, kakaómassza, kakaóvaj, édesítőszer (eritrit, szukralóz), emulgálószer (napraforgó lecitin), természetes vanília aroma.
DON'T YOU WANT TO MISS OUT?
Subscribe to our newsletter to be informed about promotions and news.