2022 November 08 1 Minuten Lesezeit

Vöröslencsekrém

Hozzávalók:
20 dkg vöröslencse
1 közepes kaliforniai paprika
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
3 ek oliva olaj
1 tk D-Life ételízesítő
4 dl víz
só, bors és szerint

Elkészítés:
Megmosott lencsét 1.5 szeres vízbe tesszük és elkeverjük az
ételízesítővel, majd puhára főzzük kb. 15 perc alatt, míg
szétfő és teljesen felszívja a vizet.

Serpenyőben olajat hevítünk és a kockára vágott hagymát és a
paprikát egy csipet sóval megpároljuk.

Hozzá adjuk a sűrített paradicsomot, majd átforgatjuk és
pépesítjük.

Összekeverjük a lencsével, a lereszelt fokhagymával, sózzuk,
borsozzuk.

Ha kihűlt hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat!