2022 Oktober 20 1 Minuten Lesezeit
Elkészítés:
• A darált húst a tojással és a fűszerekkel összekeverjük.
• A bulgurt kb 15 percre beáztatjuk annyi forró vízbe amennyi ellepi, ha megszívta magát ezt is hozzáadjuk a húshoz, és azt is egyenletesen elkeverjük.
• Megformázzuk a húsgombócokat vizes kézzel.
• Forrásban lévő vízbe tesszük és 25-30 percig fedő alatt főzzük (ez a gombócok nagyságától függ). Ha egyet szétvágunk és puha a bulgur és átfőtt a közepében a hús akkor kész a gombóc.
• Leöntjük róla a főző vizet.
• A karalábét megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük főni.
• 1 tk ételízesítőt teszünk bele. • A teljeskiőrlésű lisztet és a tejfölt kicsi vízzel elkeverjük.
• Ha megpuhult a karalábé hozzáöntjük a tejfölös keveréket, még pótolhatjuk a vizet ha szükséges.
• Összeturmixoljuk a szószt.
• Végül beleszedjük a húsgombócokat a karalábé szószba és még egyet forralunk rajta, lefedve hagyjuk kicsit hűlni.
Hozzávalók:
• 50 dkg darált pulyka hús
• 1 db tojás
• 1,5 tk só
• 1 kk bors
• 1 kk őrölt kömény
• 1 tk pirospaprika
• 1/2 bögre bulgur
• 2 db nagyobb karalábé
• 1,5 dl tejföl •
1 tk D-life ételízesítő
• 1 csapott evőkanál D-life 70%-os teljes kiőrlésű liszt
Elkészítési idő:
1 óra, 4 főre, közepes lángon
MÖCHTEN SIE DAS NICHT VERPASSEN?
Abonnieren Sie unseren Newsletter, um über Aktionen und Neuigkeiten informiert zu werden.