2021 August 16 2 Minuten Lesezeit

Gondolkoztál már azon, hogy mivel kellene jól indítsd a napod? Mi az, amitől jobban is fogod érezni magad a bőrödben? Hogy néz ki egy egészséges reggeli, ami vitalizál, táplál, laktat és még az alakunk is jobb lesz tőle?

Íme az 3 egészséges reggeli tipp mindenkinek!

Még mielőtt tovább olvasnál bármit is, egy szabályt mindig tarts szem előtt! Még pedig azt a szabályt, hogy minden egyes reggelizés előtt, de azt is mondhatnánk inkább, hogy minden egyes felébredés után az első és legfontosabb dolog, hogy hidratáljuk vissza a szervezetünket. Ez legyen az első lépés felébredés után. Legalább 3 dl szénsavmentes ásványvízzel hidratáljuk vissza a szervezetünket, hisz több órán keresztül kiszáradásban volt a szervezetünk alvás ideje alatt. Szükségünk van ilyenkor a vízre. Majd jöhet a reggeli.

Lássuk is, hogy mivel lenne a legjobb megindítani a napunkat?!

1. Teljes kiőrlésű szendvics zöldséggel

Ha szereted szendviccsel megindítani a napjaidat nem feltétlenül kell lemondanod róla, csak ügyelj arra, hogy válassz teljes kiőrlésű kenyeret vagy készítsd el te magad. D-life sütőkeverékünkből ezt könnyen meg is valósíthatod. Alacsonyabb glikémiás indexű szénhidrátokat fogyasszunk leginkább, ezek nem emelik meg a vércukorszintedet és diétás étrendedbe is könnyen beilleszthető, mint pl. egy teljes kiőrlésű szendvics is. Figyeljünk arra, hogy fogyasszunk mindig valamilyen zöldséget is mellé. Pl. koktélparadicsomot vagy egy kis kígyóuborkát.

Tipp: Tonhalas teljes kiőrlésű szendvics koktélparadicsommal, és pici citrommal lefacsarva, és egy kis fekete borssal meghintve. Ha nem szereted a tonhalat, helyette használhatunk csirkemell felvágottat vagy pulykamell felvágottat is vagy esetleg lazaccal is elkészíthetjük.

2. Kaliforniai tükörtojás

Reggelire tojást fogyasztani mindig egészséges. A tojás gazdag fehérje- és aminosav-forrás. Sőt, azon kevés ételek egyike, amelyek teljes értékű fehérjéket tartalmaznak, vagyis mind a 9 esszenciális aminosav megtalálható benne és ezenkívül tele van számos vitaminnal és ásványi anyaggal, mint pl. A-, D-, B12- és E vitaminnal. Ügyeljünk viszont arra, hogy, ha tükörtojást készítünk, akkor kókuszolajban vagy olívaolajban süssük ki finom kis reggelinket és ez mellé is fogyasszunk valamilyen zöldség félét még, valamint a klasszikus kenyér helyett teljes kiőrlésű kenyeret válasszunk vagy akár puffasztott rizst is fogyaszthat mellé az, aki esetleg nagyon fitnesz fanatikus életet él. ☺

Tipp: Egy kaliforniai paprikát megmosunk és vágjunk le belőle annyi szeletet, ahány tükörtojást kívánunk kisütni. Magházát távolítsuk el. Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés kókuszzsírt, forraljuk fel és tegyük bele a paprika karikákat. Majd a paprika karikába üssük bele a tojást, de akár fel is verhetjük előtte a tojást villával és úgy is beleönthetjük, és így együtt sütjük ki őket. Himalája sóval ízesítsük.

3. Fahéjas feketeáfonyás zabkása

A zabpehely természetes vitamin és ásványianyagforrás, rosttartalma segíti az emésztést, nem tartalmaz cukrot és lassan felszívódó természetes szénhidrát forrás és Béta-glükánt is tartalmaz, ami segíthet csökkenteni és fenntartani az egészséges koleszterinszintet.

Tipp: 30-40 gramnyi finomszemű zabhoz adjunk hozzá egy maréknyi fekete áfonyát, szórjuk meg pici fahéjjal és öntsük le valamilyen növényi tejjel. Pl. rizstejjel vagy kókusztejjel és hagyjuk ázni 5-10 percre és ezután már fogyaszthatjuk is.

Ne feledjétek, hogy a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásból nem hiányozhat a reggeli!

Mindig reggelizzünk okosan!