2021 April 26 2 Minuten Lesezeit

A D-Life bemutatja: Ízvarázsló Kovács Áronnal

Egzotikus amerikai palacsinta

HOZZÁVALÓK

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, és az édesítőt, majd mehet bele a tojás, tej, olaj és annyi víz, hogy a tészta közepesen sűrű állagot kapjon. Zsiradékkal kikent nem túl forró palacsintasütőbe merőkanállal tésztát csorgatunk úgy, hogy kb. 8-10 cm átmérőjű palacsintákat kapjunk. Lassú tűzön mind a két oldalát megsütjük.

Az apró darabokra vágott ananászt fahéjas kókusszal megpirítjuk, majd összekeverjük a mézzel édesített növényi joghurttal. A palacsintát csíkokra vágjuk és ezzel a joghurttal rétegezzük. Végül meghintjük vaníliás eritrittel.

KIEMELT TERMÉKEK

  • D-Life sütőkeverék
  • A D-Life speciális sütőkeverék csökkentett szénhidráttartalommal (vegán), – csökkentett szénhidráttartalmú termékek előállítására. Pl. fehér kenyér és pékárú sütéséhez, de habaráshoz,nokedli, galuska, palacsinta és bármilyen olyan étel készítéshez, amihez a hagyományos lisztet használjuk.

    A D-Life sütőkeverék alapanyaga egy megoldásában eddig a világban sehol nem alkalmazott összetételű tészta, mely csak természetes alapanyagot tartalmaz, szénhidráttartalma 30 %-kal kevesebb az azonos típusú normál termékekhez viszonyítva.

    A D-Life termékek galaktomannán tartalmuk miatt (a galaktomannán a pillangósvirágúak családjába tartozó guarbab magjában található természetes rostkomponens) hosszan elnyújtott lassú felszívódást biztosítanak, tehát az ún. "Low and Slow" -hatásnak köszönhetően fogyasztásukkor hosszabb ideig tapasztalunk teltségérzetet.

    A galaktomannánt tartalmazó termékek kellemes ízűek, a nap bármely szakában fogyaszthatók (nincs fűrészporjellegük), rosttartalmuk pedig az alapélelmiszereknél magasabb.

  • D-Life vaníliás eritrit
  • Az eritrit természetes cukoralkohol, bourbon vanília ízessítéssel. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak, külalakja hasonló. Íze hűs és édes. Nincs mellékíze. Egyik nagy előnye, hogy elhanyagolható mennyiségű kalóriát tartalmaz, szinte nullát, nem emeli meg a vércukorszintet, nem hat az inzulintermelésre, ezért cukorbetegek, inzulin- rezisztensek és fogyni vágyók is fogyaszthatják. Nem okoz fogszuvasodást, mert nem táplálja a szájüregben élő baktériumokat. Nincs mellékhatása, de ha egyszerre nagyobb mennyiséget fogyasztunk belőle, hasfájás, vagy más gyomorpanaszok előfordulhatnak. Nagyobb mennyiségnek számít 50g, de ez egyénenként változó lehet.

    • D-Life ötszörös édesítő

    Természetes édesítő az eritrit és a stevia összesített erejével. Az eritrit természetes cukoralkohol. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak, külalakja hasonló. Íze hűs és édes. Nincs mellékíze. Egyik nagy előnye, hogy elhanyagolható mennyiségű kalóriát tartalmaz, szinte nullát, nem emeli meg a vércukorszintet, nem hat az inzulintermelésre, ezért cukorbetegek, inzulin- rezisztensek és fogyni vágyók is fogyaszthatják. A stevia növény kiszárított levelei kb. 30-szor édesebbek, mint a finomított cukor. A stevia levél felhasználható önmagában, teaként lefőzve, illetve kész teák édesítésére is. Lúgosítóan hat az emberi szervezetre és cukorbetegek, illetve diétázók is fogyaszthatják, mivel nem emeli meg a vércukorszintet.


    Schreiben Sie einen Kommentar

    Kommentare werden vor der Veröffentlichung genehmigt.