2022 november 08 1 perc olvasási idő

Rakott nokedli D-Life módra

Hozzávalók:

200 gr D-Life Sütőkeverék
200 ml víz
1/2 tk D-Life Himalája só
8 db tojás
200 gr paraszt kolbász
450 gr tejföl

Nokedli:

Közepes fazék vizet tegyük fel forrni. Ha forr a víz 1 tk D-Life
Himalája sót tegyünk bele.

A lisztet 2 db tojással és az 1/2 tk D-Life Himalája sóval
összedolgozom, majd hozzá adom a 200 ml vízzel és gyors
mozdulatokkal keverem.

Ha kicsit csomósabb az állaga az nem gond, ez a liszt keverék miatt
van, a kész nokedlin nem lesz érezhető.

Pihentetés nélkül a forrásban lévő vízbe szaggatjuk.

Kb. 5 percet főzzük és ha feljött a felszínre átszűrjük. Hideg
vízbe tesszük 2 percre.

6 db tojást keményre főzzük, közben a kolbászt karikára vágjuk.
A kész tojást karikákra szeleteljük.

Kis tepsit vékonyan kiolajozunk és 2  rétegben egymásra helyezzük a
nokedlit, tojást, kolbászt, tejfölt.

200 fokos sütőben(alsó, felső) kb. 30 perc alatt elkészül.

Jó étvágyat!