2022 október 11 1 perc olvasási idő
Kefires pizza
Elkészítés:
• A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
• A szárazanyagokat összekeverjük, majd beleöntjük a kefirt és a vizet.
• Lapátkanállal kikeverjük, nem kell megijedni, hogy ragacsos vagy nagyon lágy a tészta, ezesetben a 70%-os lisztből kell még bele tenni amíg gyúrható nem lesz és félretesszük egy kicsit, amíg elkészül a feltét.
• A sajtot lereszelem, és kikészítem a feltétet.
• A nagy gáztepsit kikenjük az oliva olajjal.
• A tésztát olyan nagyságúra nyújtjuk amekkora a tepsink, és bele helyezzük.
• Erre jöhet a mártás, aztán a szalámi, sajt. • 200 fokon 30 perc alatt gyönyörűen megsül alsó-felső programon.
Hozzávalók:
• 500 g D-life speciális sütőliszt keverék és 200 g D-life 70%-os szénhidrát csökkentett liszt +(20 g a gyúráshoz)
• 1 kk só
• 1 kk szódabikarbóna
• 1 ek eritrit
• 300 g kefir
• 1 bögre langyos víz
• 2 ek olívaolaj
• ízlés szerint paradicsom szósz (én bazsalikommal ízesítettet használtam)
• 25 dkg szalámi
• 25 dkg reszelni való sajt
Ez a tészta mennyiség 2 nagy tepsire elegendő tészta.
Elkészítési idő: 50 perc
NEM AKARSZ LEMARADNI?
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess akciókról, aktualitásokról.