2022 október 11 1 perc olvasási idő

Jalapeno-s csirke csíkok bulgur salátával

Elkészítés:

• A csirkemellet csíkokra vágom.

• Bepácolom egy-két órára.

• Pác: 3-4 evőkanál oliva olaj, fokhagyma pép, só, bors, pirospaprika, jalapeno por.

Közben:

• A vizet a sóval felforraljuk.

• A bulgurt egy tálba tesszük, ráöntjük a vizet, és lefedjük fóliával.

• 20 percig állni hagyjuk, majd eltávolítjuk a fóliát, átkeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

• A paradicsomot, az uborkát és a petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk.

• Megsózzuk, és a bulgurhoz keverjük. • Végül a salátához adjuk a felkockázott fetát, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

Hozzávalók:

• 0,5 kg csirkemell

• Oliva olaj • Fokhagyma

• Só

• Bors

• Pirospaprika

• Jalapeno por

• 6 dl víz

• 1 tk só (+ a zöldségekhez)

• 60 dkg bulgur

• 2 db paradicsom

• 1/2 db kígyóuborka

• 1 csokor petrezselyem

• 15 dkg feta sajt

Elkészítési idő: 1 óra.

4 főre