2022 október 13 2 perc olvasási idő

Házi eperlekváros süti

Elkészítés:

Epres chia lekvár:

• Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk azt engedjük ki előtte, leturmixolhatjuk de egyben is hagyhatjuk, ez ízlés dolga ki hogyan szereti, s mennyire szeretne gyümölcs darabokat a lekvárjában.

• Hozzá tesszük a chia magot és az eritritet és a vaníliás cukrot. (A 4 evőkanál körülbelüli érték, attól függ mennyi kell bele, hogy milyen édes a gyümölcs s természetesen ki mennyire szereti édesen).

• Feltesszük a gázra főni és folyamatosan kavargatjuk. Ha felforrt készen is van. (Ne lepődjünk meg ha kissé hígabb ha kihűlt és a chia mag is megszívja magát teljesen jó lesz az állaga.)

• Ha kihűlt tegyük hűtőbe.

• Fontos hogy ne készítsünk hatalmas adagokat mivel nem tartalmaz tartósító szereket, nagyobb a romlás veszélye!

Hozzávalók:

• 500g eper

• 3-4 ek chia mag

• 4 ek eritrit

• 2 ek vaníliás cukor/eritrit

Elkészítés:

Piskóta:

• A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét.

• A sárgájához pedig hozzátesszük az édesítő felét, a másik felét a habhoz tesszük, majd a kettőt összekeverjük ügyelve arra hogy a hab ne törjön.

• Ezután hozzá kanalazzuk a lisztet és a reszelt citromhéját.

• Lapos tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét hogy sima legyen.

• Előmelegített 180°-os sütőbe helyezzük 25 percre.

• Ha megsült levágjuk a széleit, majd félbe vágjuk a piskótalapot hogy egymásra tudjuk helyezni és megtölteni az eperlekvárral.

• A tetejére olvasztott csoki került, amit vízgőz felett olvasztottam meg. (egy lábasban felhelyezűnk vizet főni, ráhelyezünk egy hőálló tányért és bele tesszük a csokit. Megvárjuk míg elolvad)

Hozzávalók:

• 6 db M-es tojás

• 4 kk. 4x-es cukorhelyettesítő

• 2 ek vaníliás cukor / vaníliás eritrit

• 1 citrom lereszelt héja

• 6 ek. D-life sütemény liszt