2022 október 13 1 perc olvasási idő

Grillezett cukkinis tonhal saláta

Elkészítés:

A salátához

1. A cukkinit felkarikázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Mellé helyezzük a koktélparadicsomot, meglocsoljuk olívaolajjal, és 200 fokon 20 perc alatt meg grillezzük.

2. A tésztást lobogó sós vízben al dentére főzzük.

3. A lila hagymát finomra aprítjuk.

4. A tésztát, lila hagymát, finomra vágott petrezselymet, a tonhalat és a grillezett zöldségeket egy nagy tálban összekeverjük.

5. Meglocsoljuk az öntettel, összeforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.

Az öntethez

6. A citromlevet, az olívaolajat a sót és a borsot összekeverjük, a joghurttal krémesítjük, és a salátára öntjük. • sütési hőfok: 200°C • sütési mód: alul-felül sütés

A salátához

• 1 közepes db cukkini

• 30 dkg koktélparadicsom

• 3 ek olívaolaj

• 25 dkg D-max tészta (teljes kiőrlésű, penne vagy fusili)

• 1 kis db lila hagyma

• 180 g tonhalkonzerv (light, sós vízben lévő)

• 1 csokor petrezselyem

Az öntethez

• 1 citromból nyert citromlé

• só ízlés szerint

• bors ízlés szerint

• 0.5 dl olívaolaj

• 2 ek joghurt

Elkészítési idő: 40 perc

2 főre