2022 augusztus 05 1 perc olvasási idő
Elkészítés:
• A lisztet egy zárható tálban összekeverjük a bazsalikommal, a curry-vel, a fokhagymaporral, valamint sóval-borssal.
• A csirkemellet felaprítjuk ízlés szerint kockára vagy csíkokra, megforgatjuk a fűszeres lisztben(összerázzuk), majd az olívaolajon megpirítjuk.
• Az aszalt paradicsomot apróra daraboljuk.
• Mikor a csirke szépen megsült, beleforgatjuk a paradicsomot.
• Pár percig pároljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és felöntjük az időközben elkészített alaplével, valamint a habtejszínnel.
• Összekeverjük, és lefedve közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Amikor kész, levesszük a fedőt, és további kb. 10 percig főzzük nagy lángon, míg a szaft besűrűsödik.
• A bulgurt egy lefedhető tálba bele öntöm és annyi forró vizet engedek rá amennyi ellepi,majd 20 percig hagyom hogy magába szívja és kész.
Hozzávalók:
• 0,5 kg csirkemellfilé
• 10 dkg D-life 70%-os teljeskiőrlésű liszt
• ízlés szerint só • Ízlés szerint curry
• ízlés szerint fehér bors
• ízlés szerint bazsalikom
• ízlés szerint fokhagymapor
• 3 ek olívaolaj
• 150 g aszalt paradicsom/darabolt konzerves
• 6 dl zöldség/csirke alaplé 1 kockából
• 4 dl habtejszín
• 25 dkg bulgur
Elkészítési idő: 1 óra, 2-4 főre
NEM AKARSZ LEMARADNI?
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess akciókról, aktualitásokról.