2022 október 11 1 perc olvasási idő

Céklás-áfonyás piskóta banán szeletekkel

Elkészítés:

• A tojásokat szétválasztom.

• A sárgájához hozzáadom az édesítőszer felét.

• A fehérjét félig felverem, majd hozzáadom az édesítőszer másik felét és kemény habbá verem.

• Ezután a kettőt összekeverem, és hozzákanalazom a lisztet ügyelve arra hogy ne sérüljön a fehérje.

• A céklát (én főtt natúr változatot használok) beleteszem az aprítógépbe, hozzáadom az áfonya felét és összeaprítom.

• Hozzáadom a masszához, összekeverem.

• Ki olivaolajozom a tepsit, és beletöltöm.

• A tetejére rászórom a maradék áfonyát, és banánt szeletelek rá.

• Előmelegített sütőbe 180°-on 25-30 percig sütöm alsó-felső programon.

Hozzávalók:

6 ek D-life sütemény liszt

6 tojás

4 ek eritrit

2 ek vaníliás eritrit

Másfél cékla

150g áfonya

1 banán

Elkészítési idő: 45 perc