2021 november 13 2 perc olvasási idő

Tanácstalan vagy, hogy mivel is kellene egészségesen és jól megindítani a napodat? Íme 4 fantasztikus, egészséges és nem hízlalós könnyen elkészíthető recept, hogy megkönnyítsük a napodat és segítsük az egészségedet is. ☺ De előbb egy fontos szabály, mielőtt gyorsan neki ugranál elkészíteni a reggelidet. Ne felejtsd, hogy az első lépésed reggel felkelés után mindig a hidratálás legyen. Ez szinte szentírás. Reggel felkelünk és előbb visszahidratáljuk a szervezetünket és majd csak utána jöhet a reggelink elkészítése. Legalább 3 dl vízzel hidratáljuk vissza magunkat, majd hagyjunk legalább egy fél órát magunknak és szervezetünknek, hogy felébredhessen. Lássuk a könnyű egészséges recepteket, melyet Szabó Renáta sporttáplálkozási szakértőnk állított össze nektek.


Tojáspalacsinta

pláló és egyszerű reggeli, amihez szinte bármilyen maradék sült húst, halat, zöldséget vagy főtt gabonát fel lehet használni.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 v 2 egész tojás (1 sárgája marad)
  • D-life kókuszzsír
  • 2 szál újhagyma vagy egy kisebb fél vöröshagyma felkockázva vagy lilahagyma
  • 5 dkg bébispenót
  • só, bors
  • ½ kis avokádó szeletelve
  • 1 fél kis reszelt sárgarépa
  • 1 kisebb paradicsom negyedelve

Elkészítése:

A tojást vagy tojásokat simára keverjük, megsózzuk és borsozzuk és egy pici kókuszzsíron vékony palacsintaszerű lepényt sütünk belőle. Az újhagymát és a spenóttot is megfuttatjuk a kókuszzsíron majd a lepényt egy tányérra helyezzük a zöldségekkel együtt és már fogyasztható is.

Salátás reggeli lazaccal

Hozzávalók 2 személyre:

  • ¼ kígyóuborka, kockázva
  • 2 szár angol zeller, vékonyra szeletelve
  • 1 tk. friss vagy szárított kapor vagy petrezselyem
  • 2 szelet lazac, darabolva (lehet füstölt lazac is)
  • 6 ek. főtt quinoa vagy hajdina
  • 1 ek. friss citromlé
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1-2 csipetnyi D-life himaláya só

Elkészítése:

A quinoát tálba tesszük, ráhalmozzuk a lazacot, az uborkát, a zellert és a petrezselyemlevelet, majd locsoljuk le a citromlével és olívaolajjal és himaláya sóval fűszerezzük és keverjük össze. Aki nem szereti a lazacot, pótolhatja más hallal is, akár konzerves tonhallal is.

D-life Tejbegríz

Ha valami krémesre, melegre és édesre vágyunk, ez az alacsony szénhidráttartalmú, rostdús tejbegríz percek alatt elkészül. Az útifűmaghéjtól kicsit ruganyos az állaga, ami nagyon jó textúrát ad a tejbegríznek.

Hozzávalók 1 személyre:

  • 2 csapott tk. D-life kókuszliszt
  • 2 csapott D-life tk. útifűmaghéj
  • 2.5 dl kókusztej vagy bármilyen növényi tej
  • 1 pici csipet D-life himalája só
  • 1 tk D-life eritrit por
  • őrölt fahéj
  • fagyasztott fekete áfonya vagy málna a tetejére

Elkészítése:

A kókuszlisztet és az útifűmaghéjat elkeverjük a kókusztejben, hozzá adjuk a sót és az eritritet és kevergetve felmelegítjük. Pár perc után szépen besűrűsödik. Tálba öntjük, megszórjuk fahéjjal és pár szem gyümölcsöt teszünk a tetejére és frissen elfogyasztjuk.

D-life zabgofri (tojásmentes recept)

Édesen és sósan egyaránt lehet fogyasztani ezt a finom és gyors gofrit, a tetejére bármilyen pástétommal, zöldséggel, hússal, hallal vagy valamilyen cukormentes édes dressinggel is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 3 dkg D-life gluténmentes zabpehely
  • 4 dkg D-life gluténmentes zabpehelyliszt
  • 1 csapott ek. D-life útifűmaghéj
  • Kb. 1,4 dl víz
  • 1 ek. D-life folyékony kókuszolaj a kenéshez
  • D-life himalája só

Elkészítése:

Az összes alapanyagot összekeverjük és pár percig állni hagyjuk. A gofrisütőt előmelegítjük, kókuszzsírral alul felül kikenjük, és megtöltjük zabkeverékkel, majd lehajtjuk a tetejét és ízlés szerint 4-5 percig sütjük a gofrit.


Jó étvágyat kívánunk!