2021 április 26 2 perc olvasási idő

A D-Life bemutatja: Ízvarázsló Gáspár Beával

Gombapaprikás galuskával és csoki mousse

HOZZÁVALÓK

  • 20 dkg barna csiperke gomba
  • 10 dkg shitake gomba
  • 20 dkg laska gomba
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, őrölt kömény, majoranna (ízlés szerint)
  • tejföl
  • 1 evőkanál D-Life zabpehelyliszt
  • 1 csokor petrezselyem

..................................

..................................

A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk. Ekkor jöhet rá az apróra vágott paprika, és paradicsom. Ha pirulna, kis vizet teszünk alá, és így főzzük egy darabig, majd rádobjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, felöntjük egy kis vízzel, és beletesszük a felszeletelt gombákat. Ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk. Amikor a gomba már megpuhult, egy külön tálkában kikeverjük a tejfölös krémet a zabpehelyliszttel, majd a pörkölt szaftjával felhígítjuk kissé, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk a pörköltet.

..................................

Galuska: A hozzávalókat összedolgozzuk, majd galuskaszaggatóval forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha kifőtt, leszűrjük és leöblítjük.

..................................

Csoki mousse: A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a D-csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. Atojássárgáját habosra, krémesre verjük. A tojássárgájába öntjük a felolvasztott D-csokoládét, ígyhőkezeljük a tojást, majd egyenletesen elkeverjük. A kemény habbá vert tejszínhabot hozzákeverjük,végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk. A mousse-t krémesre keverjük, és 2 órán át hűtőbenpihentetjük, utána tetszőlegesen tálaljuk.

KIEMELT TERMÉKEK

D-Life sütőkeverék

A D-Life speciális sütőkeverék csökkentett szénhidráttartalommal (Vegán), – csökkentett szénhidráttartalmú termékek előállítására. Pl. fehér kenyér és pékárú sütéséhez, de habaráshoz,nokedli, galuska, palacsinta és bármilyen olyan étel készítéshez, amihez a hagyományos lisztet használjuk.

A D-Life sütőkeverék alapanyaga egy megoldásában eddig a világban sehol nem alkalmazott összetételű tészta, mely csak természetes alapanyagot tartalmaz, szénhidráttartalma 30 %-kal kevesebb az azonos típusú normál termékekhez viszonyítva.

A D-Life termékek galaktomannán tartalmuk miatt (a galaktomannán a pillangósvirágúak családjába tartozó guarbab magjában található természetes rostkomponens) hosszan elnyújtott lassú felszívódást biztosítanak, tehát az ún. "Low and Slow" -hatásnak köszönhetően fogyasztásukkor hosszabb ideig tapasztalunk teltségérzetet.

A galaktomannánt tartalmazó termékek kellemes ízűek, a nap bármely szakában fogyaszthatók (nincs fűrészporjellegük), rosttartalmuk pedig az alapélelmiszereknél magasabb.

D-Life zabpehelyliszt

A zabpehely alapvetően müzlikeverékekben jelenik meg, habár önmagában sokkal egészségesebb, már csak azért is, mert hihetetlenül sokoldalú felhasználhatósága és remek tápanyagtartalma miatt az egyik legjobb gabonaféle. A zab remek fehérjeforrás, emellett fehérjeépítő anyagokat is tartalmaz, tejjel fogyasztva pedig minden esszenciális aminosavhoz hozzájutunk. Magas a vitamin- és tápanyagtartalma is, hiszen többféle B-vitamint, E-vitamint, esszenciális zsírsavakat, kalciumot, magnéziumot, alumíniumot, cinket, a foszfort, a káliumot, vasat találhatunk benne. Olyan komplex szénhidrátokat tartalmaz, amelyet diétázók, cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatnak, emellett glikémiás indexe is megfelelő, így nem emeli meg a vércukorszintet.

D-csokoládé

Magyar fejlesztésű termék. Szénhidráttartalma nem csak a hagyományos tejcsokoládékhoz képest csökkentett 63%-al, de a legtöbb reform szénhidrátcsökkentett csokoládéhoz képest is jóval alacsonyabb. A fogyasztók egészségének figyelembevételével a D-csokoládé édesítőtartalma nem éri el az 1%-ot sem, mindamellett, ízvilágában ez nem érezhető. Így a fogakra gyakorolt hatása is kedvezőbb, és nem okoz hashajtó hatást sem, mint más édesítőszeres csokoládé alapú termékek. A D-csokoládé zsírtartalmát kizárólag kakaóvaj és a por alapú alapanyagok természetes zsírtartalma biztosítja.


Írd meg a véleményed!

A megjegyzéseket a megjelenés előtt jóváhagyjuk.