2021 június 03 2 perc olvasási idő

A D-Life bemutatja: Ízvarázsló Csepregi Évával, és fiával, Dáviddal

Többgabonás rozsbaguett házi eperdzsemmel

HOZZÁVALÓK - ROZSBAGUETT

…………………………………

RECEPT - ROZSBAGUETT

A szárazanyagokat összekeverjük, és az élesztőt belemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a vizet, összegyúrjuk, és megdagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 2 órát pihentetjük. (Nagyon fontos, hogy a kenyérmassza jól le legyen fedve). Ezt követően baguetteket formázunk a masszából.

A baguetteket 200 fokon 55 perc alatt készre sütjük. (Nem előmelegített sütőben!) Tűpróbával ellenőrizzük.

HOZZÁVALÓK - EPERDZSEM

…………………………………

RECEPT - EPERDZSEM

Az epret feltesszük egy lábasban a tűzhelyre. A D-Life nyírfacukrot elvegyítjük a D-Life almapektinnel, hozzákeverjük az eperhez, ráöntjük a citrom levét, és sűrű kavargatás mellett hagyjuk, hogy forrjon pár percig. Egy picit botmixelhetjük, majd húzzuk félre, és szedjük le róla a habot.

Vegyünk elő tiszta befőttes üvegeket (nagyjából kettő 3 dl-es telik meg), töltsük meg őket a még forró lekvárral, jól zárjuk le, és fordítsuk fejjel lefelé egy újságpapírra. 5-10 perc után visszafordíthatjuk, és csomagoljuk be egyesével újságpapírba. Egy kosarat béleljünk ki takaróval, helyezzük bele az üvegeket, és borítsuk rá a takarót, hogy dunsztban legyenek. Hagyjuk így kihűlni.

KIEMELT TERMÉKEK

  • D-Life többgabonás rozsbúza sütőkeverék

D-Life Rozsbúza többgabonás sütőkeverék a Szögedi Rozsbúza védjegyű termékcsalád része, amely az egészséges táplálkozást segítő, magasabb ásványi anyag tartalmú és diétás rostban gazdag lisztkeverékeket és pékárukat foglal magába.

A rozsbúzából készült kenyér fogyasztása rendszeresen ajánlott, ugyanis 30-35 százalékban tartalmazza a szervezet számára szükséges teljes rostanyag-mennyiséget, illetve azok az ásványi anyagok, amelyek a rozsbúza héj alatti rétegében vannak, fontos élettani funkciót töltenek be.

  • D-Life búzasikér

A búza sikérje elvben rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.

  • D-Life almapektin

Dzsemek, lekvárok, zselék készítéséhez ajánlott almából kivont természetes anyag. Nagyszerű koleszterincsökkentő, jól használható a szív- és érrendszeri megbetegedések, illetve a vastagbélrák megelőzésére - ráadásul hatékony természetes méregtelenítő!


Írd meg a véleményed!

A megjegyzéseket a megjelenés előtt jóváhagyjuk.